Özlenen bir başarıya imza atan KKTC nin ürettiği yerli otomobil satışa sunuldu mu?

Yakın Doğu Üniversitesi İnovasyon Merkezi ve AR-GE ekipleri ile Otomotiv Mühendisliği bölümü tarafından çalışmaları sürdürülen ve üretim öncesi son aşamaya gelinen yerli KKTC nin ürettiği yerli otomobil hakkında bir çok konu detaylandı. Yabancı basına da yaptığı lansman ile detayları geçtiğimiz yıl açıklanan Günsel hakkındaki bilgiler merakla bekleniyor.

Doç. Dr. İrfan S. GÜNSEL daha önceleri yaptığı açıklamada; “Otomotiv Mühendisliğinin Ülkemizde Marka Oluşturma Seviyesinde Olduğunu Göstermenin Mutluluğunu Yaşıyoruz” diyerek sözlerine devam etmiş ve KKTC nin yerli otomobilinin tanıtımını gerçekleştirmişti.

Yerli otomobil üretme fikrinin, babası ve YDÜ Kurcu Rektörü Dr. Suat Günsel’in çocukluk hayali olduğuna işaret eden İrfan Günsel, yerli otomobil üretilmesiyle ilgili çalışmaların 2 yıldır sürdüğünü, Otomotiv Mühendisliği bölümünün de bu çalışmaların son halkası olduğunu sözlerine eklemişti.

Yerli otomobil için ilk adımın, 6 yıl önce kurulan Klasik Otomobil Müzesi ile atıldığını anlatan Günsel, ”Üniversitemiz uzunca bir süredir, otomobil müzesi ve atölyeleri, Güzel Sanatlar ve Tasarım bölümü ile bir çalışma yürütmekteydi. Otomotiv Mühendisliği bölümü ise son halkayı tamamlayacak bölüm.

YDÜ ülkenin yerli spor otomobilini üretmeyi ve kısa vadede bunu dünyaya tanıtmayı amaçlıyor” diye konuşmuştu.

Yakın Doğu Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan GÜNSEL, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk yerli arabayı üretecek olmalarının gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, büyük bir ekiple yıllar süren çalışmaların ardından ülkemizin ilk yerli arabasının tasarımı ve üretimini oluşturmanın paha biçilemez bir değer taşıdığını söyledi. En önemli hedeflerinin, üretilecek araba da insan hayatını kolaylaştıracak sistemleri, en ekonomik şekilde tasarlayarak, en uygun olanı üretebilmek olduğunu dile getiren Doç. Dr. İrfan GÜNSEL, “Teorik ve uygulama yönü güçlü bir ekiple ortaya çıkan otomobil, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde sanayi alanındaki en önemli projelerinden biri olacaktır. Geliştirip ihraç edeceğimiz otomotiv teknolojileri ülkemizin prestijini artırmakla birlikte dünya pazarına açılmasını da sağlayacak ve ekonomik olarak ülkemize ciddi bir girdi sağlayacaktır” diyerek sözlerine devam etmişti.

Peki şu an Günsel’in üretimi ne aşamada diye herkes merak ediyor. 2017 yılı içerisin tam donanımlı prototipi üretilecek olan Günsel‘ in 2018 yılında kurumsal satışlara başlaması hedefleniyor.

@ardameric

YORUM YAZ

Yorumunuzu buraya girebilirsiniz.
Lütfen adınızı buraya girin