Acer, ekranı öne çıkaran üst düzey bir kasaya sahip, olağanüstü ince ve hafif Swift 7’yi (SF714-52T) duyurdu. CES 2019 İnovasyon Ödülü’ne layık görülen 14 inç boyutundaki Swift 7, ultra ince çerçevesi sayesinde neredeyse sınırsız görünerek yüzde 92’lik inanılmaz bir ekran gövde oranına ulaşıyor. Dizüstü bilgisayarlarını gün boyunca yanında taşıyan ve sık seyahat eden profesyoneller, Windows 10 işletim sistemli 890 gr ağırlığındaki Swift 7’yi taşırken neredeyse ağırlık hissetmemeye bayılacaklar.

“Ultra ince bilgisayar tasarımını yeni bir alana taşıyan Acer Swift 7, sanat ve teknoloji arasında etkileyici bir denge kuruyor.” diyen Acer Tüketici Dizüstü Bilgisayarları ve BT Ürünleri İş Birimi Genel Müdürü Jerry Hou, sözlerini şöyle sürdürdü: “%92’lik inanılmaz ekran gövde oranı sayesinde Acer müşterileri, gün içinde veya seyahatlerde taşırken neredeyse hiç hissetmeyecekleri kompakt, ince ve hafif bir dizüstü bilgisayarla daha üretken olacak.”

“En son 8. Nesil Intel Core işlemcileri, fansız bir tasarımda zengin kullanıcı deneyimleri sunabilecek performansa ve pil ömrünü uzatan güç verimliliğine sahip eksiksiz bir platform oluşturmak için tasarladık.” diyen Intel Müşteri Bilgisayar Grubu Başkan Yardımcısı Chris Walker, sözlerine şu şekilde devam etti: “Yeni Swift 7’nin gösterdiği inovasyonda Acer ile birlikte çalışmak bizim için heyecan vericiydi.”

Tasarım ve mühendislik alanındaki gelişmelerle yeniden tasarlanan Swift 7, bir önceki modele göre çok daha küçük olan bir kasaya en son teknolojiyi sığdırmayı başarıyor. Dört kenarında da yalnızca 2,57 mm inceliğinde çerçeve kullanılan tasarım, dizüstü bilgisayarın genişlik ve derinliğini 317,9 mm G x 191,5 mm D (12,51 inç G x 7,35 inç D) ölçülerine getirerek neredeyse tamamı ekran olan etkileyici bir deneyim sunuyor. Daha önceki modellerde olduğu gibi, Swift 7 (SF714-52T) de inanılmaz derecede ince ve hafif. Ürün 1 cm’nin altında kalınlığa (9,95 mm) ve 1 kg’ın altında (890 gram) ağırlığa sahip.

Swift 7 inanılmaz derecede ince ve hafif olmasına rağmen dayanıklı olmayı da başarıyor. Rahat taşınabilmesi için tasarlanan kasa, magnezyum lityum ve magnzeyum alüminyum alaşımlarından üretildi. Üretimde kullanılan malzemeler, aynı kalınlıktaki standart alüminyum alaşımlardan iki ila dört kat daha güçlü olmalarının yanı sıra yüzde 20 ila 35 daha hafifler. Bu da dizüstü bilgisayarın 1 kg’ın altında olmasını sağlıyor. Acer bunlara ek olarak, şık ve seramik benzeri bir yüzey oluşturmak için mikro-ark oksidasyonlu bir kaplama kullandı.

IPS teknolojisine sahip, 14 inç, Full HD 1920×1080, dokunmatik ekran canlı ve kristal netliğinde görüntüler oluşturuyor ve dokunarak rahatlıkla kullanılabiliyor. %100 sRGB/%72 NTSC renk gamı ve 300 nit parlaklık sunan Swift 7, gelişmiş ekranıyla etkileyici deneyimler yaşatıyor. Ekran ayrıca Corning® Gorilla® Glass 6 katmanı sayesinde ekstra dayanıklılık kazanıyor.

Fansız bir tasarıma sahip olan Swift 7; sunumlar, tablolar ve hatta yoğun işlem gücü gerektiren tasarım araçlarında en yüksek performansı almanız için en yeni 8. Nesil Intel® Core™ i7-8500Y işlemciyle donatıldı. 512 GB kapasiteli, hızlı PCIe depolama sayesinde, kaydedilen büyük boyutlu dosyalara hızla erişilebiliyor. 16 GB LPDDR3 RAM ile de kullanıcılar aynı anda birden fazla işlemi akıcı bir şekilde yapabiliyor. 10 saatlik pil ömrü de Swift 7’yi akşama kadar rahatça kullanma olanağı sunuyor.

@HandeArpaligil

YORUM YAZ

Yorumunuzu buraya girebilirsiniz.
Lütfen adınızı buraya girin