İşte, evde, yolda kısacası akıllı telefonunuzun yakınınızda olduğu her yerde hayatınızı kolaylaştıracak bir asistan artık hazır halde sizinle.. İster Android ister iOS tabanlı akıllı telefon veya tablet sahibi olun bu yardımcı çalışmak için sizden yalnızca komutlarınızı bekliyor. Daha Türkiye dışında bir çok ülkede aktif olan Google Asistan artık Türkiye de aktif çalışıyor ve dilerseniz sizi eğlendiren bir arkadaşa dahi dönüşebiliyor.

Türk insanının ruhunu, alışkanlıklarını kısaca yaşam şeklini anlayıp, buna göre aynı şekilde konuşabilen Google Asistan’ı kullandıkça daha da seveceksiniz. Türk kullanıcıları Google Asistan hizmetinden faydalanırken eş zamanlı olarak Google mühendisleri de her saniye bu asistanı daha da geliştirmeye devam ediyor olacak. Geçtiğimiz on beş aylık bir süreçte Google mühendisleri bu özel asistanı Türkiye’ye ve Türklere uygun hale getirmek için çalışmışlar. Başlangıç olarak da soğuk espriden, şarkı söylemeye, fıkra anlatmaktan tekerleme söylemeye kadar bir çok bize ait olan öğeyi asistana eklemeyi başardıklarını söyleyebilirim. Google Asistan evinde bizim deneyimlerimize göre de bu sanal yardımcı Türkiye sınavını başarıyla geçecek gibi gözüküyor.

Her iki işletim sistemi tabanlı akıllı telefonla da uyumlu şekilde çalışabilmesini sağlamaları, tüm akıllı telefon sahiplerini kucaklayabilmek adına doğru bir hamle olmuş. Böylece Google Asistan, daha hızlı bir şekilde doğruyu yanlışı öğrenebilecek ve kendini olması gerektiği şekilde geliştirebilecek. Google Asistan’a sorduğunuz sorunun cevabını size söylerken ekrandaki yazışmada çıkan ikonlara basarak 👍 onu yönlendirebiliyorsunuz. Nasıl ki iş yerindeki yardımcı asistanlara doğru ya da yanlış deniliyorsa, bu sanal asistana da aynı şekilde yönlendirme yapmak oldukça önemli.

Bence günlük rutininizde telefonunuzla yapmanız gereken bir çok işlemi Google Asistan üzerinden yapmak çok pratik ve eğlenceli. Çünkü o esnada parmaklarınız serbest kalmış oluyor ve sesli komut ile tüm bu işleri yapabiliyorsunuz. Hatta bunun üstüne sizi gülümsetecek güzel bir iltifat ya da fıkrayla bu işlerinizi eğlenceye dönüştürmüş oluyorsunuz.

OK Google komutu ile sesli ya da yazılı olarak çalıştırmaya başlattığınız bu özel asistanı siz de hemen deneyimlemeye başlayabilirsiniz. Bunun için uygulamayı ve telefonunuzu güncellemeyi unutmayın.

@HandeArpaligil

YORUM YAZ

Yorumunuzu buraya girebilirsiniz.
Lütfen adınızı buraya girin