LG’nin Çamaşır Makineleri Kulesi Ödüllendi

Çalışan çamaşır makinesinin üstüne kurulan iskambil kulesi LG’ye ödül getirdi

Çalışan LG çamaşır makinesinin üzerine kurulan dünyanın en yüksek iskambil kulesini konu alan video, etkili pazarlama stratejisi ve ürün özelliklerine yaptığı yaratıcı vurguyla AME Ödülleri tarafından markalı içerik kategorisinde ödüllendirildi.

LG’nin çamaşır makinelerinin de viral videoların yıldızı olabileceğini kanıtlayan eşsiz çalışması “House of Cards”, markalı içerik kategorisinde AME Ödülü’nün sahibi oldu. Kendi alanındaki en prestijli ödüllerden birisi olan AME Ödülleri (Etkin Reklam ve Pazarlama) küresel çapta pazarlama stratejisi, yaratıcı konsept, prodüksiyon değeri ve en önemlisi de kampanyanın etkinliği gibi kıstaslara göre belirleniyor.

İlk olarak geçtiğimiz bahar döneminde YouTube platformundan yayınlanan kampanya videosu, internet üzerindeki birçok farklı site üzerinden toplamda 100 milyon izlenme sayısına ulaştı. Profesyonel kart toplayıcı Bryan Berg’in, dakikada 1000 devir hızında çalışan LG Centum System™ çamaşır makinesinin üzerine, iskambil kartlarını kullanarak 3 metre 30 santimetre yüksekliğinde bir kule yapmaya çalıştığı bu eşsiz video, Berg’in aynı zamanda 12 saat içinde kurulan dünyanın en yüksek iskambil kulesi rekorunu kırmasını da sağladı. Bu video aynı zamanda çamaşır makinelerinin güvenilirliğini en üst seviyeye çıkarırken, en düşük seviyedeki titreşim ve ses seviyesinde çalışmasını sağlayan LG’nin yeni Centum System teknolojisinin yaratıcı yönünü vurgulamayı da amaçlıyor.

LG Electronics Beyaz Eşya ve İklimlendirme Çözümleri Pazarlama Bölümü Başkan Yardımcısı Han Chang-hee konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Hedef kullanıcı kitlesine beyaz eşya alanındaki ana mesajımızı doğru şekilde iletebilmek ve rakiplerimizin arasından sıyrılabilmek için güvendiğimiz en etkili özelliğimiz, sahip olduğumuz yaratıcılık. Yaptığımız başarılı işler her zaman endüstri profesyonelleri tarafından övgüyle karşılanıyor. AME Ödülleri gibi prestijli bir organizasyondan böyle önemli bir ödül aldığımız için tüm jüriye minnettarlığımızı bildirmekle beraber oldukça gururlandığımızı da söylemek isterim.”

LG Electronics, House of Cards kampanyasının başarısı üzerine, 18 binden fazla ampul kullanarak dev bir duvar resmi üretmekten, sadece iki adet LG kablosuz elektrikli süpürgenin emiş gücünü kullanarak 33 katlı binaya tırmanan profesyonel kaya tırmanıcısına kadar LG’nin benzersiz ve yenilikçi cihazlarının hikâyelerini anlatan popüler video serileri üretmeye devam ediyor.

@HandeArpaligil

YORUM YAZ

Yorumunuzu buraya girebilirsiniz.
Lütfen adınızı buraya girin