‘Hayat Tamircisi’ hayalleri gerçek yapıyor

Mardinli Hasan, engelli hayvanların hayatını tamir ederken şimdi insanlara da dokunuyor

Hasan Kızıl’ı Türkiye, engelli sokak hayvanlarına yaptığı protezlerle tanıdı, sevdi. Mardin Derik’te yaşayan 24 yaşındaki Hasan Kızıl, arabanın tekerleğine sıkışan yavru kedinin can vermesine tanık olduktan sonra, kendisini engelli hayvanlara yardım etmeye adadı. Bu iyi yürekli gençle temasa geçen Turkcell de kendisine üç boyutlu bir yazıcı hediye ederek Hayat Tamircisi Hasan’a destek verdi.

Hasan’ın bir hayali daha vardı, insanların da hayatına dokunacak bir şey yapmalıydı. Üç boyutlu yazıcı neden bir insanın hayatını tamir etmesin, diye düşündü ve yakın arkadaşı Hattap’a bir hediye vermek için işe koyuldu.

Müziği çok seven ve gitar çalmayı hayal eden Hattap, sağ elini kangren nedeniyle kaybetmiş. Hasan, araştırmalarının sonunda, üç boyutlu yazıcıyı kullanarak Hattap için bir protez el yapıyor. Bu proteze, gitar çalmaya yönelik özel aparatlar da ekliyor. Hasan protezi Hattap’a, bir gitar eşliğinde veriyor. Hattap’a bir mesaj da sanatçı Fuat Güner’den geliyor. Fuat Güner, Hattap’a seslendiği videoda, hayallerinden vazgeçmemesini söylüyor.

@HandeArpaligil

YORUM YAZ

Yorumunuzu buraya girebilirsiniz.
Lütfen adınızı buraya girin